Urheilukatsomot

Monitoimisalien teleskooppikatsomot

Raita-teleskooppikatsomo voidaan ajaa kokoon sekä eteen- että taaksepäin. Pyörästöt, joiden varassa katsomo liikkuu, valitaan tilan lattiaan sopivaksi. Kokoon ajettuna katsomo on niin tiivis, että esimerkiksi pallot eivät pääse sisälle katsomorakenteisiin.

Raita-katsomoiden istuinmallistossa on monia urheilukatsomoihin sopivia vaihtoehtoja. Tuolityypistä riippuen katsomon korkeusjako per rivi voi olla 160–540 mm. Urheilukatsomot suunnitellaan niin, että niitä voi käyttää myös muihin yleisötapahtumiin.

referenssi7

Jäähallien teleskooppikatsomot

Raita-teleskooppikatsomot ovat hyvä ratkaisu jäähalleihin ja areenoille, joissa tarvitaan muunneltavuutta ja monikäyttöisyyttä. Teleskooppikatsomoiden rakenteet on suunniteltu niin, että ne on helppo ja nopea avata ja sulkea tilanteen mukaan.

Katsomoiden rakennesuunnittelussa, pintakäsittelyissä ja materiaalivalinnoissa otetaan luonnollisesti huomioon jäähallien kosteusolosuhteet.

4

Ulkotilojen teleskooppikatsomot

Raita-teleskooppikatsomo soveltuu erinomaisesti käytettäväksi myös ulkona. Käsi- tai sähkökäyttöinen katsomo voi olla ulkona ympärivuotisesti – tai osan vuotta, jos kyseessä on siirrettävä malli. Ulko-olosuhteet huomioidaan rakenteiden suunnittelussa, materiaalivalinnoissa ja pintakäsittelyissä.

Parken Stadium -jalkapallostadionin teleskooppinen päätykatsomo, Kööpenhamina

Versatile – patentoitu, muunneltava katsomo

Versatile on sekä sisä- että ulkotilojen katsomo, joka muuntuu tilaisuuden ja paikan ehdoilla. Sen kokoa voi kasvattaa tai pienentää ja ryhmittelyä muuttaa tarpeen mukaan portaiden, tuolien ja kaiteiden paikkaa vaihtelemalla. Katsomotasojen vakiokiinnikkeisiin voidaan kiinnittää tuoli, seisomakatsomotaso, porrastaso tai pöytä.

Patentoitu Versatile on helppo kuljettaa paikasta toiseen ja nopea laittaa käyttökuntoon. Pintamateriaalit ja varustelutaso valitaan käytön ja halutun käyttömukavuuden mukaan. Ulkokäytössä materiaalit ovat luonnollisesti säänkestäviä ja teräsrakenteet kuumasinkittyjä.

Rantzows-katsomo – kätevästi käyttöön aina tarvittaessa

Kokoonkäännettävä Rantzows-katsomo lasketaan alas vain silloin, kun sitä tarvitaan. Rantzows on sopiva vaihtoehto silloin, kun käytettävissä olevan varastotilan syvyys on pieni ja kun istuinmukavuudeksi riittää hieman vaatimattomampi taso.

Rantzows-katsomo on mahdollisuus saada 2–5-rivisenä. 2–4-rivisiä katsomoita käytetään käsin kaasujousikevennyksellä ja 5-rivisiä moottoroituna. Varastointiasennossa ulkonema seinästä on rivimäärästä riippuen 160–355 mm. Rantzows-katsomon saa myös siirrettävänä, runkoon integroiduilla pyörillä.

Kääntökatsomo – kapeaan tilaan tai lisäkatsomoksi

Kääntökatsomo on ratkaisu kapeaan tilaan tai lisäkatsomoksi esimerkiksi salin päätyyn. Katsomon runko on terästä, käytävät muovimattoa tai liukuestekuvioitua vaneria ja istuimet lakattua mäntyä tai filmivaneria.

Kääntökatsomot ovat 3-rivisiä ja 2,4 metriä leveitä. Katsomon kevyt rakenne mahdollistaa sen siirtämisen ja varastoinnin takasivulla olevien kääntöpyörien varassa.

Kääntökatsomot sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön. Pitkäaikaiseen ulkokäyttöön tuleviin katsomoihin valitaan säänkestävät materiaalit ja runko kuumasinkitetään.