Teleskooppikatsomot

PAREMPI TILANKÄYTTÖ JA KÄYTTÖASTE RAITA-TELESKOOPPIKATSOMOLLA

Raita-teleskooppikatsomot nostavat kongressi-, kulttuuri-, koulutus- ja urheilutilojen käyttöasteen moninkertaiseksi verrattuna tiloihin, joissa on kiinteät katsomot. Teleskooppikatsomon myötä tilan käyttöaste ja taloudellinen hyöty kasvavat.

TALOUDELLINEN JA EKOLOGINEN VAIHTOEHTO KIINTEÄLLE KATSOMOLLE

Alhaisemmat lämmitys- ja ylläpitokustannukset tekevät teleskooppikatsomosta ekologisemman kuin kiinteästä katsomosta.

TELESKOOPPIKATSOMO ON HELPPO JA NOPEA KÄYTTÄÄ

Raita-katsomoiden avaaminen ja sulkeminen on vaivatonta. Pyörästöjärjestelmä ja ainutlaatuinen käyttökoneisto varmistavat, että lattian pinta ei vahingoitu.

Esimerkiksi Vantaan Energia Areenan katsomoiden kokoonajo kasvattaa lattia-alan 2,3-kertaiseksi.

Lue lisää Vantaan Energia Areenasta (pdf)

HYVIN SUUNNITELTU JA RÄÄTÄLÖITÄVÄ KATSOMOTEKNIIKKA

Kaikilla Raita-katsomovaihtoehdoilla on tarkoin suunniteltu ja testattu perusrakenne, joka räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan. Lähes 40 vuoden kokemus, katsomovaihtoehtojen perusrakenneajattelu ja testaus takaavat, että katsomot ovat toimintavarmoja ja kestäviä pitkäaikaisessa käytössä.

KATSOMON PINNOITEMATERIAALIN VALINTA TARPEESI MUKAAN

Raita-katsomoiden käytävien ja portaiden pinnoittamiseen on tarjolla erilaisia materiaaleja, joista voi valita tarpeisiin soveltuvan vaihtoehdon. Pinnoitusmateriaali voi olla esimerkiksi parkettia, laminaattia, muovi-, linoleumi- tai tekstiilimattoa tai liukuestekuvioitua vaneria.

Tuolimallistossamme on valittavissa tyylin ja tarpeen mukaan erilaisia vaihtoehtoja, polypropeenista valmistetuista kuppituoleista linjakkaisiin vanerituoleihin ja tyylikkäisiin, laadukkailla kankailla verhoiltuihin tuoleihin. Tuolielementtien etupinta on vakiona maalattua teräslevyä, mutta elementit voidaan pinnoittaa myös esimerkiksi maalatulla tai viilutetulla mdf-levyllä.

YKSILÖLLINEN KATSOMO TOIVEIDEN MUKAAN

Raita-katsomoiden valmistustekniikka mahdollistaa yksilöllisen toteutuksen esimerkiksi ilmastoinnin ja akustiikan osalta. Meillä on erilaisia vaihtoehtoja myös VIP-alueiden, ääni- ja valo-ohjauspöytäalueiden, tv-kuvauspaikkojen, invapaikkojen ja muiden erityisvaatimusten toteutukseen.

Raita-katsomot ovat varustettavissa muun muassa porras- ja rivinumerovaloilla, paikka- ja rivinumeroinnilla, pääty- ja takaseinäkkeillä, käsinojilla sekä kirjoitustasoilla.

TOIMIVA JA TURVALLINEN KATSOMO

Raita-katsomot avataan käsin vetämällä, sähköisellä käyttökoneistolla tai moottoroidulla vetotelalla. Katsomoiden käyttökoneisto on tarkka, varmatoiminen ja äärimmäisen lattiaystävällinen. Pyörästöt, joiden varassa katsomoa avataan ja suljetaan, on kiinnitetty jousella säädettävään telirunkoon. Käytössä yleisön paino jakautuu katsomoon tasaisesti eikä kohdistu pistemäisesti lattiaan.

Tilan monikäyttöisyyden maksimoimiseksi katsomo voidaan valmistaa siirrettäväksi trukilla, pumppuvaunulla, hydraulisella pyöräsiirtolaitteella tai ilmatyynyllä.

Yleisön ja katsomotekniikan käyttäjän turvallisuuteen liittyvät ratkaisut on analysoitu ja kehitetty yhteistyössä VTT Automaation kanssa.